Medaljens bakside
Er imponert over Geir Folviks flotte Mandarinandbilder og i den forbindelse ønsker jeg å vise en annen side av Mandarinhannen. Det mange kanskje ikke er klar over er at Mandarinhannens medalje har en bakside, som naturen har skapt. Mandarinhannens fargerike fjærprakt er kun en festdrakt til bruk i hekketiden, Når hekketiden er over mister Mandarinhannen sine fargerike fjær og blir seende ut som på bildet. I tiden når den mister sine fargerike fjær er den ikke flygedyktig og utsatt for angrep fra evnt. fiender. Derfor har naturen utstyrt den med kamuflasjefarge inntil nye fargerike fjær vokser ut og den på nytt blir flygedyktig og hekketiden starter på nytt.
Utstyr
  • Canon EOS 5D Mark IV
  • EF70-200mm f/2.8L IS III USM +2x
  • Brennvidde320.0mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/400s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger57
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1168952} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (20)
Øyvind H.
Flott bilde og fin historie på kjøpet Olaf. Vannflaten her er med på å understreke fortellingen, at alt ikke alltid er like idyllisk, men på den annen side kan det være fargerikt og flott, uansett hvilken side av medaljen vi betrakter. Meget bra bilde og dokumentasjon! Med hilsen fra Øyvind
Walter S.
Nokså "ribbet" for glorete stasklær her, ja. Naturen er intrikat innrettet, Olaf!
Godt fanget situasjon og lærerikt undertekst.

Mvh,
Walter
Per L.
Ja, se her er hverdagshabitten på - en kan jo ikke gå rundt med bunaden hele tiden! Fargerik eller ikke - bildet er godt eksponert med troverdige farger! Mvh Per
Åge M.
Absolutt en mer stusselig utgave det her ja, litt kort i nakken liksom. Men også denne skarp og fin.
kaare F.
vakkert bilde fin skarphet bra
Gunnar F.
Ikke bare glansbilder, men fin denne også med god info - denne har jeg som gammel fuglefotograf aldri kommet over - synd ikke jeg tok en tur til Drammen - KBK spiller mot Strømsgodset både i dag i serien og i cupen 1.mai - du vet jo at jeg er fotballidiot :-)
Mvh Gunnar
Olaf M.
Åge, Kaare og Gunnar, takk for kommentarer. Gunnar, lykke til med fotballen
Mvh Olaf
Hans Petter S.
Godt levert Olaf! Interessant undertekst, som jeg ikke kjente til fra før! Har virkelig sans for Geirs bilder av mandarinendene, men bilder so dette gjør seg like godt! Bilder av medaljens bakside, kan mange ganger være like så interessante! Et meget severdig bilde og situasjonsbeskrivelse!
Geir F.
En bra dokumentasjon på hvordan mandarinanden forvandles. God tekst, Olaf. Jeg har langt mer enn 200 bilder av mandarinand, og har fulgt en slik transformasjonen uke etter uke helt fra start og frem til den viser seg i all sin prakt. Har bildedokumentasjon på hele forvandlingen, og skal se om jeg kan legge ut en serie fra "start til mål" senere når jeg får tid. Jeg var så heldig å kunne følge denne prosessen høsten 2022 da mandarinanden holdt seg i samme tjern i uke etter uke.
G
Olaf M.
Hans Petter, takk for hyggelig kommentar
Mvh Olaf
Olaf M.
Geir, takk for kommentar. Har også hatt gleden av å følge to ender I Drammen fra april til september i 2021 og 2022. Var også med på å ringmerke en av de. I 2023 og så langt i 2024 har jeg ikke observert Mandarinand i Drammen. Håper du får tid til å legge ut nevnte serie.
Mvh Olaf
Olav R.
Ja, medaljen har alltid en bakside, og her har du jammen fått dokumentert det også.
En artig historie som du beskriver her - unike egenskaper som naturen ofte har. Flott bilde av den noe reduserte mandarinanden, i forhold til det den en gang var :)

Olav
Olaf M.
Olav, takk for hyggelig kommentar
Mvh Olaf
Oddmund K.
Veldig bra dok og god info for en som knapt nok har sett en mandarinand. Det blir litt som med lundefuglen som mangler de flotte fargene på nebbet utenfor hekkesesongen.
Mvh Oddmund
Olaf M.
Oddmund, takk for hyggelig tilbakemelding.Var iike klar over at lundefuglen også var utsatt for naturens luner
Mvh Olaf
Roar K.
Fint plassert med god skarphet, farger og detaljer.

Roar
susanne j.
Ser godt nok sjovt ud med det der flyder i vandet..fin skarphed på anden ..Flot billede Mvh Susanne
Olaf M.
Susanne og Roar, takk for hyggelige tilbakemeldinger
Mvh Olaf
Jostein S.
Hei
Det var interessante opplysninger
Medaljens bakside er virkelig verdt en skue!
Bra at en kan fokusere på slike ting
Ikke alltid en tenker over
Olaf M.
Jostein, takk for kommentar
Mvh Olaf
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu